Atlantic Fluid Tech

Atlantic Fluid Tech Srl is in 1979 opgericht onder de naam CHS met als voornaamste doel het produceren van aluminium, stalen en gietijzeren manifolds voor de hydraulische markt. Sinds de oprichting van het bedrijf is men er altijd in geslaagd een gekwalificeerde leverancier te zijn voor standaard- en speciale hydraulische kleppen en manifolds, in samenwerking met toonaangevende bedrijven in deze markt. Investeringen en innovaties zijn sinds de oprichting altijd een belangrijke factor gebleven, dit om de gestelde doelen te kunnen realiseren. Tijdens de jaren ‘90 is het bedrijf zichook gaan specialiseren op het gebied van de productie, assemblage en het testen van complete hydraulische kleppen, volgens het ontwerp en de eisenvan derden.

Vanaf juni 2009 heeft men de productie verplaatst naar een nieuwe 4.500m2 grote faciliteit, met een totale investering van 4,2 miljoen euro. Gelijktijdig is er een dochteronderneming in het Verenigd Koninkrijk geopend, met als doel de lokale markt te ondersteunen.

In 2011 wordt de naam CHS gewijzigd in Atlantic Fluid Tech Srl, nadat CHS het in 2008 opgerichte Atlantic Fluid Tech Srl had overgenomen. In hetzelfde jaar wordt er ook een dochteronderneming geopend in Nederland, om de Benelux markt te ondersteunen.

Een belangrijke succesfactor van het bedrijf blijft de mogelijkheid om te ontwerpen, te ontwikkelen, te produceren en in samenwerking met haar klanten specifieke oplossingen te zoeken voor de hydrauliek markt en dit efficiënt te combineren met een compleet programma standaard componenten.

aft8aft5

aft6